Skip to main content

Over ons

DUURZAAM ENERGIECOLLECTIEF MEPPEL

Samen onze energie opwekken

Duurzaam Energiecollectief Meppel (DEM) realiseert duurzame energiewinning waarbij lokaal opgewekte energie lokaal wordt gebruikt.

Dat doet DEM door samen met lokaal gevestigde ondernemers gebruik te maken van de mogelijkheden tot rendabele opwekking en uitwisseling van duurzame energie.

Voor financiering mikt Duurzaam Energiecollectief Meppel op maximale lokale participatie: zo veel mogelijk bedrijven en bewoners die deelnemen in duurzame energieprojecten.

Het collectief is opgericht door de coöperatie Verduursaam Echt Meppel met als doel kansrijke initiatieven naar realisatie en exploitatie te brengen.

Onze missie

DEM realiseert op de verschillende bedrijventerreinen in Meppel lokale energie-uitwisseling tussen producent en gebruiker. Het streeft daarbij een energieprijs na die zowel de producent als de gebruiker voor langere termijn zekerheid biedt over opbrengsten en kosten.

Visie

De toekomst van een duurzaam energiesysteem zit in het regionaliseren – en daarmee dichter bij elkaar brengen – van productie en gebruik van duurzaam opgewekte energie. Bedrijfsgebouwen vormen daarbij een belangrijke bron voor energieproductie. Zowel de gebouwgebruiker als de directe omgeving kan daar gebruik van maken.

DEM wil in de ontwikkeling van regionalisering van energiesystemen in de regio Meppel een leidende rol vervullen als organisator, ontwikkelaar en exploitant van energiestromen binnen dit regionale systeem.

Daarmee wil DEM samen met de deelnemers in het systeem (gebruiker en producent) voor nu en in de toekomst een stabiele regionale energie-economie realiseren.